S ponosom Vam predstavljamo ovogodišnje izdanje naše Ljetne škole prava!

 

ELSA Zagreb ima dugu i ponosnu tradiciju organizacije jedne od najboljih pravnih škola u ELSA mreži. Naša ljetna škola održava se u prekrasnom gradu Zadru, smještenom na istočnoj obali Jadranskog mora. Zadar je poznat kao jedno od najboljih ljetnih odredišta u Europi, što je Zadru donijelo titulu najbolje Europske destinacije 2016 godine. 

 

Tematika škole je, tradicionalno, povezana s ljudskim pravima. Ovogodišnja tema je „Ljudska prava u izvanrednim stanjima“, a smatramo da će zbog svoje aktualnosti privući velik broj sudionika.

Cilj nam je povezati studente prava sa svih pravih fakulteta u Hrvatskoj i educirati ih na polju ljudskih prava. U ljetnoj školi studenti su daleko od uobičajenih sveučilišnih rokova, a okruženi su kolegama koji su jednako zainteresirani za produbljivanje znanja u području kojim se škola bavi te je ovaj događaj jedinstvena prilika za njihovo međusobno upoznavanje, suradnju i stjecanje znanja

 

Nevjerojatan uspjeh prethodnih izdanja Summer ELSA Law School-a potiče nas da i ove godine damo svoj maksimum kako bismo polaznicima ponudili program koji će biti zanimljiv i interaktivan. Ovo će iskustvo biti vrlo dragocjeno za sudionike, mnogima je ovakvo okruženje osvježavajuća promjena u akademskom životu, a izvrsna je priprema za daljnje obrazovanje te im može pomoći da dobiju jasnu sliku o području koje ih posebno zanima i koje bi možda bilo temelj za razvoj njihove buduće karijere.